Hoelang studeren om psycholoog te worden?

Ben je van plan psycholoog te worden? Dan kan de studie psychologie een oplossing bieden. Psychologie is een wetenschappelijke studie en je houdt je hierbij bezig met het bestuderen van menselijk gedrag en ook het menselijk denken. Alles wordt gedaan aan de hand van empirisch bewijs. De voltijd studie zal dan ook vier tot vijf jaar duren. Maar bij diverse universiteiten is het ook mogelijk een studie in deeltijd te doen en dan doe je er gemiddeld zeven tot acht jaar over.

Je hebt een goede vooropleiding nodig voordat je zomaar deel kunt nemen aan de studie psychologie. Je hebt een VWO diploma nodig, gymnasium of atheneum, maar ook een HBO diploma is voldoende. De propedeuse WO of HBO is ook voldoende om de opleiding psychologie te mogen volgen. Er zijn steeds meer mensen die de studenten willen volgen, dus inloten is bij sommige universiteiten vanzelfsprekend.

Psychologie kan ook aan de hand van een thuisstudie worden gevolgd. Welke studie je gaat doen en waar, kun je natuurlijk zelf beslissen. Vooraf kun je opvragen wat de mogelijkheden zijn bij de studie, of je vrijstellingen kunt krijgen en hoelang de opleiding duurt. Vergelijk de opleidingen dan met elkaar en dan weet je precies hoelang het gaat duren voordat je je diploma in ontvangst kunt nemen (wanneer je tijdens het studeren geen vertraging krijgt. Kun je ook niet wachten om de studie psychologie te volgen? Maak dan nu je keuze en zorg dat je deze opleiding met plezier gaat doorlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>